Vegetabiliska Alecha (grönsakssoppa)
4 portioner
40 minuter
1 rödlök
2 Morötter
2 gröna paprikor
2 tsk olja
1 ½ dl vatten
1 burk krossade tomater
¼ tsk ingefära, mald.
1 tsk Salt
peppar
2 potatisar
1 tomat
300g vitkål
Ev. 1 grönsaksbuljong
- Hacka rödlöken och skär morötterna i tärningar. Skär paprikorna i stora bitar.
- Blanda ihop och tillsätt olja, vatten, krossade tomater, ingefära salt och peppar.
- Koka i ca 10 minuter.
- Tillsätt 2 potatisar skurna i tärningar.
- Lägg ner tomaten i soppan, utan skinn och skuren i klyftor.
- Lägg på lock och låt det koka i 10 minuter.
- Skiva vitkålen och lägg ner i grytan.
- Koka tills grönsakerna är mjuka. Rätta till kryddningen.
- Redo att servera!
Betyg 4/10.
Kommentarer
Trackback