Vegetabiliska Alecha (grönsakssoppa)

4 portioner

40 minuter

 

1 rödlök

2 Morötter

2 gröna paprikor

2 tsk olja

1 ½ dl vatten

1 burk krossade tomater

¼ tsk ingefära, mald.

1 tsk Salt

peppar

 

2 potatisar

1 tomat

300g vitkål

Ev. 1 grönsaksbuljong

 

  1. Hacka rödlöken och skär morötterna i tärningar. Skär paprikorna i stora bitar.
  2. Blanda ihop och tillsätt olja, vatten, krossade tomater, ingefära salt och peppar.
  3. Koka i ca 10 minuter.
  4. Tillsätt 2 potatisar skurna i tärningar.
  5. Lägg ner tomaten i soppan, utan skinn och skuren i klyftor.
  6. Lägg på lock och låt det koka i 10 minuter.
  7. Skiva vitkålen och lägg ner i grytan.
  8. Koka tills grönsakerna är mjuka. Rätta till kryddningen.
  9. Redo att servera!

 

Betyg 4/10.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0