Kyckling-wott med bröd

4 personer

50 minuter

 

Ljus brödlimpa/ris

500g Kyckling ben och lår, skinn

1 citron

2 tsk Salt

2 Lökar, hackade

3 Vitlöksklyftor, krossade

1 msk ingefära, skalad och hackad

½ dl Olja/smör

2 msk Paprika

¼- ½ dl Berberi(krydda)

3 dl Vatten

1 tsk Cayenne peppar

Salt och peppar efter smak

1 kyckling buljong

4 hårdkokta ägg

 

  1. Blanda samman kyckling bitar, citronsaft och salt och i en stor, icke-reaktivt skål och ställ åt sidan för att marinera ca 30 minuter.
  2. Medan kycklingen är marinering, hacka löken, vitlöken och ingefäran mixa sedan i en matberedare. Tillsätt lite vatten om det behövs.
  3. Hetta upp oljan/smöret i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt paprika och rör i för att färga oljan och koka krydda med ca 1 minut. Bränn inte. Rör i berberi kryddan och koka i ytterligare 2 minuter.
  4. Tillsätt lök, vitlök och ingefäran och låt det steka i ca 5min.
  5. Häll i vattnet och rör i kycklingbitarna, Cayenne, salt och peppar.
  6. Koka upp, minska sedan till låg värme. Lägg på lock och låt sjuda i 45 minuter. Tillsätt vatten vid behov. Lägg i en kyckling buljong.
  7. Lägg i de hårdkokta äggen och fortsätt att koka ytterligare 10 till 15 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
  8. Justera kryddningen och servera med ris/bröd.
  9. Redo att servera!

 

Betyg 7/10.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0