Kyckling-wott med bröd
4 personer
50 minuter
Ljus brödlimpa/ris
500g Kyckling ben och lår, skinn
1 citron
2 tsk Salt
2 Lökar, hackade
3 Vitlöksklyftor, krossade
1 msk ingefära, skalad och hackad
½ dl Olja/smör
2 msk Paprika
¼- ½ dl Berberi(krydda)
3 dl Vatten
1 tsk Cayenne peppar
Salt och peppar efter smak
1 kyckling buljong
4 hårdkokta ägg
- Blanda samman kyckling bitar, citronsaft och salt och i en stor, icke-reaktivt skål och ställ åt sidan för att marinera ca 30 minuter.
- Medan kycklingen är marinering, hacka löken, vitlöken och ingefäran mixa sedan i en matberedare. Tillsätt lite vatten om det behövs.
- Hetta upp oljan/smöret i en stor kastrull på medelhög värme. Tillsätt paprika och rör i för att färga oljan och koka krydda med ca 1 minut. Bränn inte. Rör i berberi kryddan och koka i ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt lök, vitlök och ingefäran och låt det steka i ca 5min.
- Häll i vattnet och rör i kycklingbitarna, Cayenne, salt och peppar.
- Koka upp, minska sedan till låg värme. Lägg på lock och låt sjuda i 45 minuter. Tillsätt vatten vid behov. Lägg i en kyckling buljong.
- Lägg i de hårdkokta äggen och fortsätt att koka ytterligare 10 till 15 minuter, eller tills kycklingen är genomstekt.
- Justera kryddningen och servera med ris/bröd.
- Redo att servera!
Betyg 7/10.
Kommentarer
Trackback