Vit chokladmousse med ananas

4 personer

1 ½ timme, varav 1 timme i kylen

 

2 dl vispgrädde

50 g vit choklad

1 ägg

En burk ananas

 

  1. Smält chokladen i vattenbad på svag värme, precis så att chokladen smälter. När den börjar bli mjuk, rör om med en gaffel så märker du när den inte behöver värmas på mer.
  2. Vispa grädden och äggen för sig.
  3. Tillsätt sedan den smälta chokladen i ägget och rör om med en kraftig omrörning.
  4. Rör sedan ner vispgrädden lite i taget och rör tills det blir en jämn och fin mousse. Häll upp moussen i små serveringglas och låt det stå kallt i kylskåpet minst en timme.
  5. Avsluta sedan med att fördela ananasen över moussen och servera!

 

Betyg: 6/10.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0