Tortellini med tomat-och ädelostsås

4 personer

40min

 

500 g tortellini

Tomatsås:

½ gul lök

1 vitlöksklyfta

1 msk olivolja

1 burk hela tomater (ca 400 g)

1 msk tomatpuré

½ grönsaksbuljongtärning

1 msk färsk, hackad basilika

1 krm salt

½ krm grovmalen svartpeppar

 

Ädelostsås:

60g ädelost

1 msk mjöl

25g smör

2,5 dl matlagningsgrädde

1/2 dl mjölk

1/4 purjolök

salt

peppar

 

  1. Koka tortellini och stek purjon.
  2. Tomatsås:
  3. Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken tunt.
  4. Fräs lök och vitlök i oljan tills den blir mjuk. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning.
  5. Låt sjuda i ca 5 min. Krydda med basilika, salt och peppar.
  6. Mixa såsen med mixerstav eller i matberedare.
  7. Ädelostsås:
  8. Smält smöret och smula ned osten. Häll på grädden och strö över mjölet under omrörning. Häll i purjolöken.
  9. Tillsätt mjölken och koka ihop såsen på låg värme. Krydda och mixa.
  10. Lägg upp tortellinin på ett fat och häll över varje sås var för sig.
  11. Redo att servera!

 

Betyg 8/10.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0