Tortellini med tomat-och ädelostsås
4 personer
40min
500 g tortellini
Tomatsås:
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk hela tomater (ca 400 g)
1 msk tomatpuré
½ grönsaksbuljongtärning
1 msk färsk, hackad basilika
1 krm salt
½ krm grovmalen svartpeppar
Ädelostsås:
60g ädelost
1 msk mjöl
25g smör
2,5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl mjölk
1/4 purjolök
salt
peppar
- Koka tortellini och stek purjon.
- Tomatsås:
- Skala och finhacka löken. Skala och skiva vitlöken tunt.
- Fräs lök och vitlök i oljan tills den blir mjuk. Tillsätt tomater, tomatpuré och buljongtärning.
- Låt sjuda i ca 5 min. Krydda med basilika, salt och peppar.
- Mixa såsen med mixerstav eller i matberedare.
- Ädelostsås:
- Smält smöret och smula ned osten. Häll på grädden och strö över mjölet under omrörning. Häll i purjolöken.
- Tillsätt mjölken och koka ihop såsen på låg värme. Krydda och mixa.
- Lägg upp tortellinin på ett fat och häll över varje sås var för sig.
- Redo att servera!
Betyg 8/10.
Kommentarer
Trackback