Saffran- och Vaniljpäron

6 personer

45 min

 

4st päron

6.5 dl vatten

1 ½ dl strösocker

½ vaniljstång, uppsprättad på längden

Saften från 1 lime

¾ kuvert saffran

2 msk grädde

Serveras eventuellt med vaniljglass

 

  1. Skala päronen med potatisskalare men behåll skaftet
  2. Häll vattnet i kastrullen och ha i socker, vaniljstång, lime och saffran.
  3. Koka lagen i fem minuter och lägg i päronen.
  4. Låt päronen sjuda i ca.20 min, tills päronen har mjuknat.
  5. Känn av med en sticka när de är mjuka.
  6. Låt päronen svalna i lagen.
  7. Redo att serveras, ev. tillsammans med vaniljglass(rekommenderas starkt).

 

Betyg 8/10.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0