Plättbakelser

4 portioner

30 minuter

 

3 ägg

1 ½ dl vetemjöl

2 dl grädde + 1 dl vatten

en nypa salt

1 msk socker

½ dl smält smör

smör till stekning

 

Till servering:

Sylt och ev. socker eller sirap.

 

  1. Vispa äggen med mjölet till en jämn smet i en bunke.
  2. Späd smeten med grädde och vatten, salta och sockra.
  3. Blanda ner det smälta smöret strax före stekning.
  4. Smält lite smör i ett plättjärn eller stekpanna.
  5. Stek 16-20 gyllenbruna plättar och låt svalna.
  6. Vispa grädden så hårt så att den kan spritsas.
  7. Spritsa ut den runt kanten på den första plätten, lägg lite sylt i mitten.
  8. Lägg på nästa plätt
  9. Varva på samma sätt tills det blivit fyras plättbakelser.
  10. Avsluta med lite grädde och sylt på toppen.
  11. Redo att serveras!
Betyg 8/10.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0