Plättbakelser
4 portioner
30 minuter
3 ägg
1 ½ dl vetemjöl
2 dl grädde + 1 dl vatten
en nypa salt
1 msk socker
½ dl smält smör
smör till stekning
Till servering:
Sylt och ev. socker eller sirap.
- Vispa äggen med mjölet till en jämn smet i en bunke.
- Späd smeten med grädde och vatten, salta och sockra.
- Blanda ner det smälta smöret strax före stekning.
- Smält lite smör i ett plättjärn eller stekpanna.
- Stek 16-20 gyllenbruna plättar och låt svalna.
- Vispa grädden så hårt så att den kan spritsas.
- Spritsa ut den runt kanten på den första plätten, lägg lite sylt i mitten.
- Lägg på nästa plätt
- Varva på samma sätt tills det blivit fyras plättbakelser.
- Avsluta med lite grädde och sylt på toppen.
- Redo att serveras!
Betyg 8/10.


Kommentarer
Trackback