Pannbiff med potatis och brunsås
4 portioner
60 minuter
Pannbiff:
600 gram köttfärs
1 gul lök
1 ägg
¾ dl ströbröd
1 dl mjölk
8 potatisar
Såsen:
Grädde
Mjölk
Soja
Liten bit köttbuljongtärning
Salt och peppar
Mjöl
- Koka upp vattnet och lägg i potatisarna. Koka dem sedan tills de inte är hårda(känn av med en gaffel eller dylikt)
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla 5-10 minuter.
- Blanda ner färsen, riven lök, ägg och kryddor.
- Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg.
- Efterstek biffarna i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.
- Såsen:
- Blanda ihop och låt koka i någon minut.
- Häll i mjölet under vispning tills såsen fått den konsistens ni vill ha.
- Redo att servera!
Betyg 7/10
Kommentarer
Trackback