Pannbiff med potatis och brunsås

4 portioner

60 minuter

 

Pannbiff:

600 gram köttfärs

1 gul lök

1 ägg

¾ dl ströbröd

1 dl mjölk

8 potatisar

 

Såsen:

Grädde

Mjölk

Soja

Liten bit köttbuljongtärning

Salt och peppar

Mjöl

 

 

  1. Koka upp vattnet och lägg i potatisarna. Koka dem sedan tills de inte är hårda(känn av med en gaffel eller dylikt)
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk med ströbröd och låt svälla 5-10 minuter.
  3. Blanda ner färsen, riven lök, ägg och kryddor.
  4. Forma pannbiffar och stek i smör, ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg.
  5. Efterstek biffarna i ugn, ca 5-10 minuter tills de är genomstekta.
  6. Såsen:
  7. Blanda ihop och låt koka i någon minut.
  8. Häll i mjölet under vispning tills såsen fått den konsistens ni vill ha.
  9. Redo att servera!
Betyg 7/10

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0