Pannacotta med vanilj och passionsfrukt

4 personer.

30min+ kylningstid(2-3h)

 

5 dl vispgrädde

3 Gelatinblad

½ dl Strösocker

1 vaniljstång

4 passionsfrukter

 

 

  1. Lägg gelatinen i blöt i en skål med vatten.
  2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna i en kastrull tillsammans med den urkärnade vaniljstången.
  3. Häll i vispgrädden och strösockret och låt detta koka upp under omrörning.
  4. Låt det sedan småputtra i ca 2min.
  5. Ta av kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen och rör så det löser upp sig.
  6. Sila allting och häll upp i små portionsformar, och låt det stelna och bli kallt. Tar ca 2-3 timmar i kyl.
  7. Gröp sedan ur passionsfrukterna och häll kärnorna över pannacottan.
  8. Redo att servera!

 

Betyg 9/10.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0