Pannacotta med vanilj och passionsfrukt
4 personer.
30min+ kylningstid(2-3h)
5 dl vispgrädde
3 Gelatinblad
½ dl Strösocker
1 vaniljstång
4 passionsfrukter
- Lägg gelatinen i blöt i en skål med vatten.
- Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg fröna i en kastrull tillsammans med den urkärnade vaniljstången.
- Häll i vispgrädden och strösockret och låt detta koka upp under omrörning.
- Låt det sedan småputtra i ca 2min.
- Ta av kastrullen från plattan och lägg i gelatinbladen och rör så det löser upp sig.
- Sila allting och häll upp i små portionsformar, och låt det stelna och bli kallt. Tar ca 2-3 timmar i kyl.
- Gröp sedan ur passionsfrukterna och häll kärnorna över pannacottan.
- Redo att servera!
Betyg 9/10.
Kommentarer
Trackback