Naanbröd med Raitadressing

Naanbröd

4-6 bröd

1.5h+12min

 

7 ½ dl vetemjöl

2 dl mjölk

1 ägg

1 dl naturell yoghurt

2 msk matolja

1 tsk salt

2 tsk strösocker

½ tsk bakpulver

2 tsk torrjäst

lite matolja till gräddningen

ev. vallmofrön och vitlökspulver

 

Raitadressing

4 personer

10 min

 

3 dl turkisk yoghurt 10%

0.5 dl hackad färsk mynta

1 msk honung

1 st. vitlöksklyfta

0.3 st. gurka

en skvätt lime

salt

peppar

ev. vatten

 

 

  1. Lägg mjölet i en skål. Ljumma upp mjölken. Vispa lätt upp ägget i en annan skål och blanda med yoghurt, olja, salt, socker, bakpulver, jäst och ½ dl av mjölken.
  2. Häll blandningen över mjölet och knåda, samtidigt som du häller i resten av mjölken, lite i taget. Fortsätt tills du har en mjuk deg som inte kladdar.
  3. Pensla degen med lite olja, täck över skålen med en fuktig handduk och låt jäsa i 1 ½ h.
  4. Pensla tre bakplåtar med olja.
  5. Dressingen:
  6. Riv gurkan.
  7. Blanda allt i en bunke. Smaka av med salt.
  8. Häll i en skvätt lime.
  9. Blanda ev. i lite vatten om den är för tjock.
  10. Tillbaka till brödet:
  11. Sätt på ugnen på högsta värme på grill.
  12. Knåda degen och dela den i sex delar. Platta ut den och lägg den på plåten i en droppformad kaka, 30 cm lång och 15cm bred. Ha 2 st. kakor på varje plåt och låt dem jäsa i en kvart till under duk.
  13. Pensla kakorna lite lätt med vatten och strö ev. över vallmofrön och vitlökspulver.
  14. Sätt in plåtarna en i taget högst upp i ugnen och grädda kakorna 3 min på varje sida tills de fått bruna fläckar.
  15. Färdig att servera.

 

Betyg 6/10.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0