Murgh Korma- Mild kyckling
4 personer
45 min.
700g benfri kyckling skuren i tärningar.
1 gul lök, skalad och hackad
1 tsk röd chilipeppar
1 tsk ingefära
1 tsk mald spiskummin
1 kanelstång, finstött
1 tsk salt eller efter smak
3 ½ dl vatten
3 msk matolja
4 dl vispgrädde
- Börja med att hacka kycklingen och löken.
- Blanda sedan kycklingen och löken tillsammans med kryddorna och salt i en kastrull med 3 ½ dl vatten. Häll i mer vatten om det behövs.
- Koka i ca.20 min tills kycklingen är mör.
- Tillsätt oljan och låt puttra tills de skiljer sig från och flutit upp. Skumma av så mycket av oljan som möjligt.
- Sätt till grädden, låt koka i fem minuter och smaka av med salt.
- Lägg i en kycklingbuljong och låt koka i fem minuter till.
- Redo att serveras. (Gärna även här med Naanbröd.)
Betyg 10/10!
Kommentarer
Trackback