Murgh Korma- Mild kyckling

4 personer

45 min.

 

700g benfri kyckling skuren i tärningar.

1 gul lök, skalad och hackad

1 tsk röd chilipeppar

1 tsk ingefära

1 tsk mald spiskummin

1 kanelstång, finstött

1 tsk salt eller efter smak

3 ½ dl vatten

3 msk matolja

4 dl vispgrädde

 

 

  1. Börja med att hacka kycklingen och löken.
  2. Blanda sedan kycklingen och löken tillsammans med kryddorna och salt i en kastrull med 3 ½ dl vatten. Häll i mer vatten om det behövs.
  3. Koka i ca.20 min tills kycklingen är mör.
  4. Tillsätt oljan och låt puttra tills de skiljer sig från och flutit upp. Skumma av så mycket av oljan som möjligt.
  5. Sätt till grädden, låt koka i fem minuter och smaka av med salt.
  6. Lägg i en kycklingbuljong och låt koka i fem minuter till.
  7. Redo att serveras. (Gärna även här med Naanbröd.)

 

 

Betyg 10/10!

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0