Mexikansk majssoppa

4 portioner

20 minuter

 

290g avrunnen majs (stor burk)

1 msk olivolja

5 dl vatten

1 hönsbuljongtärning

1 dl grädde

1 dl crème fraiche

salt

peppar

2 tsk tacokrydda

cayennepeppar

 

  1. Rinn av och torka majsen.
  2. Stek sedan majsen i olivolja. När den börjar poppa och när majsen har fått lite färg så byt stekpannan till en kastrull, häll i vattnet och creme fraiche.
  3. Smula ner buljongen och krydda med salt, peppar och tacokrydda. Låt kocka i några minuter.
  4. Tillsätt sedan grädde.
  5. Mixa soppan med en mixerstav tills soppan är helt slät. Sila om du vill slippa skalen.
  6. Häll upp i tallrikar och garnera med lite cayennepeppar och gräslök!
  7. Redo att serveras!
Betyg 8/10.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0