Kycklingwok med cashewnötter

4personer

30 min

 

400g färdig wokmix(vattenkastanjer, minimajs, broccoli, morötter och bambuskott.)

100g champinjoner

3 kycklingfiléer

5 msk potatismjöl

2 dl salta cashewnötter

6 tsk soja

1,5 dl oystersause

4 tsk sambal olek

2 vitlöksklyftor

4 msk sweet chili sause

smör att steka i.

4,5 dl vatten

2 krm salt

3 dl Jasminris

 

 

  1. Skär upp kycklingfiléerna och blanda dem med potatismjöl.
  2. Hetta upp oljan i en wokpanna och lägg i kycklingen. Fräs den tills den nästan är klar. Lägg kycklingen åt sidan.
  3. Ta samma wokpanna och stek wok-grönsakerna tillsammans med en klick smör.
  4. Koka riset efter beskrivning på förpackningen.
  5. Blanda i champinjonerna med resterande grönsakerna.
  6. När grönsakerna är klara, häll tillbaka kycklingen.
  7. Blanda ihop sweet chili sause, soja, sambal olek, vatten och oystersause i en skål och häll över maten i woken.
  8. Blanda och ha på medelhög värme en stund för att få såsen att gå in i maten.
  9. Klar att servera!

 

 

Betyg 10/10!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0