Kycklingwok med cashewnötter
4personer
30 min
400g färdig wokmix(vattenkastanjer, minimajs, broccoli, morötter och bambuskott.)
100g champinjoner
3 kycklingfiléer
5 msk potatismjöl
2 dl salta cashewnötter
6 tsk soja
1,5 dl oystersause
4 tsk sambal olek
2 vitlöksklyftor
4 msk sweet chili sause
smör att steka i.
4,5 dl vatten
2 krm salt
3 dl Jasminris
- Skär upp kycklingfiléerna och blanda dem med potatismjöl.
- Hetta upp oljan i en wokpanna och lägg i kycklingen. Fräs den tills den nästan är klar. Lägg kycklingen åt sidan.
- Ta samma wokpanna och stek wok-grönsakerna tillsammans med en klick smör.
- Koka riset efter beskrivning på förpackningen.
- Blanda i champinjonerna med resterande grönsakerna.
- När grönsakerna är klara, häll tillbaka kycklingen.
- Blanda ihop sweet chili sause, soja, sambal olek, vatten och oystersause i en skål och häll över maten i woken.
- Blanda och ha på medelhög värme en stund för att få såsen att gå in i maten.
- Klar att servera!
Betyg 10/10!
Kommentarer
Trackback