Kokospannkakor med banan
4 personer
40min
4tsk riven kokos, som tillbehör
4 msk riven kokos
2 ½ dl kokosmjölk
1 dl vetemjöl
4 msk strösocker
1 ägg, lättvispat
60g smör
4 bananer
smör att steka i
4/5dl farinsocker
80 ml limesaft(ca 4 lime)
strimlor av limeskal
- Rosta 4tsk av kokosen lätt i en stekpanna under omrörning tills den har fått en gyllene färg.
- Blanda mjölet i en bunke. Rör ner socker och den orörda rivna kokosen.
- Gör en grop i mitten av mjölet och häll i en blandning av kokosmjölk och ägg. Vispa till en slät smet.
- Smält lite smör i en liten stekpanna(crêpepanna om det finns) och häll i 4msk smet åt gången till varje pannkaka. Stek tills båda sidorna är gyllene och upprepa detta till hela smeten är slut. Lägg i mer smör vid behov.
- Skär bananerna i tjocka skivor på diagonalen. Smält smöret i pannan och stek bananerna i detta tills de blivit mjuka och bruna.
- Strö över farinsocker och låt det försiktigt smälta. Rör sedan i limesaften.
- Fördela bananerna på pannkakorna och vik ihop dem. Strö över kokos och strimlat limeskal.
Betyg 8/10.
Kommentarer
Trackback