Kokospannkakor med banan

4 personer

40min

 

4tsk riven kokos, som tillbehör

4 msk riven kokos

2 ½ dl kokosmjölk

1 dl vetemjöl

4 msk strösocker

1 ägg, lättvispat

60g smör

4 bananer

smör att steka i

4/5dl farinsocker

80 ml limesaft(ca 4 lime)

strimlor av limeskal

 

 

  1. Rosta 4tsk av kokosen lätt i en stekpanna under omrörning tills den har fått en gyllene färg.
  2. Blanda mjölet i en bunke. Rör ner socker och den orörda rivna kokosen.
  3. Gör en grop i mitten av mjölet och häll i en blandning av kokosmjölk och ägg. Vispa till en slät smet.
  4. Smält lite smör i en liten stekpanna(crêpepanna om det finns) och häll i 4msk smet åt gången till varje pannkaka. Stek tills båda sidorna är gyllene och upprepa detta till hela smeten är slut. Lägg i mer smör vid behov.
  5. Skär bananerna i tjocka skivor på diagonalen. Smält smöret i pannan och stek bananerna i detta tills de blivit mjuka och bruna.
  6. Strö över farinsocker och låt det försiktigt smälta. Rör sedan i limesaften.
  7. Fördela bananerna på pannkakorna och vik ihop dem. Strö över kokos och strimlat limeskal.

 

 

Betyg 8/10.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0