Biffsallad

4 personer

40min

 

Sallad:

3 vitlöksklyftor, finhackade

4 korianderrötter, finhackade

½ tsk nymald svartpeppar

4 msk olja

400g rostbiff

200g körsbärstomater(vanlig tomat fungerar också)

1 liten gurka

4 salladslökar

 

Dressing:

40ml fisksås

40ml limesaft(ca 4 lime)

4 tsk soja

2 tsk hackad färsk röd chili

2 tsk farinsocker

 

 

  1. Blanda vitlök, korianderrötter, svartpeppar och 40ml av oljan. Finmal blandningen med en mortel. Bred blandningen över köttet.
  2. Hetta upp resterande oljan i en stekpanna och lägg i köttet. Stek i fyra minuter på varje sida. Lyft sedan ut köttet och låt det svalna
  3. Skölj salladen och ta isär bladen. Skär tomaterna i halvor, skär gurkan i bitan och hacka salladslöken.
  4. Dressing:
  5. Blanda fisksås, limesaft, soja, chili och farinsocker i en liten skål. Rör om tills sockret har löst upp sig.
  6. Skär sedan det svalnade köttet i strimlor. Lägg salladen på ett fat och sedan köttet och resten av grönsakerna.
  7. Stänk på dressingen efter behov och kom ihåg att den är ganska stark.
  8. Redo att servera!

 

 

Betyg 5/10.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0