Biffsallad
4 personer
40min
Sallad:
3 vitlöksklyftor, finhackade
4 korianderrötter, finhackade
½ tsk nymald svartpeppar
4 msk olja
400g rostbiff
200g körsbärstomater(vanlig tomat fungerar också)
1 liten gurka
4 salladslökar
Dressing:
40ml fisksås
40ml limesaft(ca 4 lime)
4 tsk soja
2 tsk hackad färsk röd chili
2 tsk farinsocker
- Blanda vitlök, korianderrötter, svartpeppar och 40ml av oljan. Finmal blandningen med en mortel. Bred blandningen över köttet.
- Hetta upp resterande oljan i en stekpanna och lägg i köttet. Stek i fyra minuter på varje sida. Lyft sedan ut köttet och låt det svalna
- Skölj salladen och ta isär bladen. Skär tomaterna i halvor, skär gurkan i bitan och hacka salladslöken.
- Dressing:
- Blanda fisksås, limesaft, soja, chili och farinsocker i en liten skål. Rör om tills sockret har löst upp sig.
- Skär sedan det svalnade köttet i strimlor. Lägg salladen på ett fat och sedan köttet och resten av grönsakerna.
- Stänk på dressingen efter behov och kom ihåg att den är ganska stark.
- Redo att servera!
Betyg 5/10.
Kommentarer
Trackback